Kóstoltak már tonkababos meggyfagyit a debreceni Mákvirágban?
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2018.05.18. 16:05 | Frissítve: 2018.05.19. 11:47
Debrecen – És kakukkfüves málnát? Vagy rózsás epret? Nem csak a sütik, a fagylaltok is nagyon finomak itt. S hogy mi a titkuk? Mercs Emese elárulta.
A Mákvirág cukrászda a Kenézy-kórházzal szemben tavaly decemberben nyitotta meg kapuit. Mercs Emese és Mercs Zoltán lelkesen, nagy reményekkel és tervekkel indította el ezt a kézműves desszertműhelyt. Nem véletlen, hogy hamar népszerűek lettek, mivel süteményeik nem csupán szépek, de nagyon finomak is: itt minden minőségi alapanyagból, a legnagyobb gondossággal készül.
Vannak visszatérő vendégeik, kialakult egy törzsközönségük.
– Terjed a hírünk szájról szájra, ott vagyunk a Facebookon is, híreinket, képeinket a barátok, ismerősök is megosztják. Nem egyszer lépnek be azzal a vendégek, hogy hallották, milyen különleges desszertek kaphatók nálunk... – mondja Emese.
A nyitás óta sok minden történt a cukrászdában, többféle változást is felfedezhetünk. Már ki lehet ülni a teraszra is, a megszokott, népszerű desszertek mellé pedig tavaszi és nyári ízeket idéző sütemények érkeztek.
– Főleg gyümölcsös desszertekkel bővítettük a kínálatot, most éppen az évszaknak megfelelően epres, málnás süteményekkel. A krémest is nyári változatban készítjük: gyümölcsökkel készül és tartósabb a krémje. Fontosnak tartjuk az idény jelleget, szeretünk friss gyümölcsökkel dolgozni, de természetesen mi is használunk fagyasztott gyümölcsöt, vagy olyan pürét, ami száz százalék gyümölcsből készült.
Emese, aki korábban közgazdászként dolgozott, majd kézműves csokoládékkal foglalkozott következetesnek tartja magát.
– Ha bemegyek valahova enni, inni, vásárolni, én is azt várom el, hogy rend és tisztaság fogadjon, legyenek velem kedvesek és legyen inkább kicsit drágább, de megfelelő minőségű a termék, amit megvásárlok. A Mákvirág cukrászdában mi is csak olyat kínálunk a vendégeknek, ami jó minőségű alapanyagból van, és ami bennünket is elvarázsolna, ha a pult másik oldalán állnánk.
Mint hozzáteszi, ez a kézműves fagylaltjaikra is igaz, melyeket szintén kizárólag jó minőségű csokoládéból, vaníliából, gyümölcsökből, csonthéjasokból és különleges fűszerek felhasználásával készítenek nem pedig porból, "pasztából".
- A mi fagylaltjainkba 40-60 százalék gyümölcs kerül, mi nem fújjuk fel a fagyit és nem színezzük. Szeretünk kísérletezni, szeretjük a különleges fűszereket, élvezzük, hogy teret engedhetünk a fantáziánknak.
Legalább 15-20 féle fagylaltból lehet válogatni a Mákvirágban. Az alapízek mellett különlegességek is kaphatók:
rózsás eper, kakukkfüves málna, ibolyás feketeszeder, sós karamell, fahéjas szilva, meggyes mák vagy éppen tonkababos meggy
is színesíti a kínálatot. Ez utóbbi Emese egyik személyes kedvence. A tonkabab egzotikus fűszer, kicsit akácos, kicsit mandulás, édeskés illatú, jó a csokoládéba, de a fagyiba is, remekül passzul a gyümölcsökhöz, különleges aromát ad a desszerteknek.
– A fagyi készítésében nagy szerepe van a cukrok és a zsírok helyes arányának, meg kell találni az egyensúlyt, hogy megfelelő végeredményt kapjunk, mind állagban, mind ízben. Ugyanúgy számít a gyümölcsök cukortartalma, mint a csokoládé vagy mogyoró zsiradéktartalma is.
A Mákvirágban kapható gyümölcsfagylaltokban nincs tej, tehát aki érzékeny a tejre, az is nyugodtan fogyaszthatja ezeket az édességeket. S jó hír azoknak, akik gluténmentes étrend szerint élnek, hogy nem csak hagyományos tölcsérbe, hanem ún. sétáló pohárba is kérhetik a fagylaltot.
Emese szerint a túlzottan harsány színek jelzésértékűek lehetnek. Ha látszik, hogy az nem a gyümölcs valódi színe, akkor ott lehet gyanakodni, hogy az a fagyi nem biztos, hogy valóban eperből, málnából vagy éppen barackból készült.
S hogy mibe kerül a fagyi a Mákvirágban? Ez relatív, mondja Emese, mivel kicsit drágább, mint máshol, de tudjuk, hogy minőségi alapanyagból készül, kézműves technológiával, így a vevő biztosan más élménnyel fog gazdagodni.
A Mercs-házaspár zárásul felidézi, milyen kellemes élményük volt a napokban: "elcsíptek" ugyanis a teraszról egy beszélgetésfoszlányt.
– Egy hölgy telefonált az ismerősének, és lelkesen újságolta, hogy itt ül a Mákvirág cukrászdában. Gyertek el, próbáljátok ki, nagyon finom a fagyi, érződik, hogy van benne gyümölcs, mondta, majd hozzátette: igaz, hogy 280 forint, de ez annyira finom, ne hagyjátok ki... Nagyon jól esett ezt hallani.
(Szponzorált cikk)
Kapcsolódó cikkek:Cím | dátum |
---|---|
Az édes ízek forradalma elérte Debrecent is | 2018.01.27 |
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)