Százötven kiló romlott ételt találtak a szoboszlói Hotel Silver éttermében, megszólalt a tulajdonos – fotókkal
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2017.11.02. 09:47 | Frissítve: 2017.11.02. 16:56
Hajdúszoboszló - A négycsillagos szálloda éttermében tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei.
A hét elején történt razzián számos – adminisztratív, higiéniai és élelmiszerbiztonsági – hibát tártak fel az ellenőrök, továbbá mintegy 150 kiló lejárt, nem nyomon követhető élelmiszert vontak ki a forgalomból - áll a Nébih közleményében.
A Nébih fotói
Az egység ellenőrzése során a hivatal szakemberei 21 tétel, összesen 151 kilogramm gyártói, illetve saját jelölés alapján lejárt minőségmegőrzési idejű, valamint jelölés alapján, illetve jelöletlenség miatt nem nyomon követhető élelmiszert találtak, melyek között ismeretlen eredetű vadhús és vadcsont is volt.
A hatóság a fellelt jogsértő termékeket a forgalomból kivonta és felhasználását, forgalomba hozatalát megtiltotta.
A helyszínen számos egyéb, higiéniai és adminisztratív probléma is akadt. Többek között a hűtőtérben a polcok rácsozata rozsdás, a hűtőajtók és a körülöttük lévő fal, valamint az ajtótokok piszkosak, szennyezettek, az élvédők több helyen sérültek voltak. A konyha területén fedetlen hulladéktárolókban gyűjtötték a hulladékot. Az önellenőrzési rendszer ellenőrzési lapjait előre kitöltötték, így maga az önellenőrzés értelmét vesztette. A hatóság határidő tűzésével felhívta az élelmiszervállalkozást a hibák kijavítására és a jogszerű működés helyreállítására.
Az eljárás folyamatban van, az ügyben több százezer forintos bírság várható.
A Hotel Silver az egyik legismertebb szoboszlói üzletember, Tóth Lajos érdekeltsége. Ő most a Silver Hotel Facebook-oldalán egy beszélgetésben lejáratóü kampánynak nevezi a Nébih közleményét.
Az étterem egyébként 2007-ben elnyerte a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség által adományozott Védnöki Tábla díjat.
A szálloda tavaly az Év Szállása versenyben a 4-5 csillagos szállodák közül az első helyen végzett az interneten leadott szavazatok alapján, a hotel éttermének 350 fő a befogadóképessége.
A tulajdonos szerint lejárató kampány indult ellenük
A Dehir.hu beszélt Tóth Lajos tulajdonossal, aki azt mondja, valótlanságok szerepelnek a Nébih közleményében.
Mint mondta, a 150 kiló húsból 67 kilónak az eredetét már a helyszínen igazolták. A húst egy debreceni cégtől rendelték, ezt számlával és szállítólevéllel igazolták, de az ellenőrök ezt nem fogadták el,
a papírkartont hiányolták, amiben a hús érkezett. Később ezt a tulajdonos visszahozatta a szeméttelepről, lévén már kidobták, ezzel igazolták a hús eredetét.
Az ellenőrök emellett találtak 30 kiló vaddisznócsontot és 20 kiló selejtezésre váró árut. Ezt a tulajdonos szerint elkülönítve, bár nem megjelölve tárolták. A hűtőben emellett volt még 10 kiló bélszín, Tóth Lajos saját tulajdona. Bélszín nem szerepel az étterem étlapján, s a tulajdonos meg is tiltotta a szakácsnak, hogy hozzányúljon, ezért is romlott az meg bontatlanul. Tóth Lajos elmondása szerint emellett körülbnelül 3 kiló szárnyashúst találtak még az ellenőrök, bepácolva.
A tulajdonos szerint a Nébih olyan kifogásokat fogalmazott meg, mint hogy a csempe melletti élvédő meg van kopva, ujjlenyomatok vannak műszak közben az inox hűtőn s újra kell festeni a zöldségpultot. Ezeket elmondása szerint ki fogják javítani, de azt állítja, a Hajdú-Bihar Megyei Állategészségügytől rendre azt a visszajelzést kapták, övék a legtisztább konyha Szoboszlón.
Tóth Lajos azt állítja, egy rosszindulatú ellenőrzésen vannak túl, s egy jó hírű szálloda brandjének lejáratás kezdődött el. Azt azonban hozzátette, a vendégek annyira szeretik őket, hogy a megjelent hírek miatt eddig egyetlen lemondás sem érkezett hozzájuk.
HOZZÁSZÓLÁSOK (1)
zsugababus
Lejárató kampány ???? Akkor most ki lódít ?? Nem hiszem hogy a revizorok vittek volna magukkal lejárt szavatosságú dolgokat és elrejtették volna hogy kitoljanak velük . Jahh vagy lehet a Gázszerelő kiszemelte magának ?????