Magyar ételeket kínálnak Japán egyik legnagyobb étteremláncában
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2021.04.24. 15:20 | Frissítve: 2021.04.24. 15:28
Tokió - Később az étteremlánc webshopjába is bekerülnek a magyar termékek.
A magyar termelőket Hasebe Toshiaki, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség tokiói képviseletének vezetője támogatta a tervükben. Ennek nyomán immár több mint 650 étteremben, bisztróban és kávéházban lehet kóstolni magyar ételeket vagy magyar alapanyagokból készült ételeket.
Toshiaki elmondta: egyre több ember kíváncsi Magyarországra és a magyar fogásokra.
Az étteremlánc akár évekig olyan ikonikus magyar alapanyagokból főzhet mint a kacsamell, a tokaji borecet vagy a fűszerpaprika. A kávézókban pedig többek között szatmári szilvás édességet kínálnak.
Később az étteremlánc webshopjába is bekerülnek a magyar termékek, így azok is meg tudják azt kóstolni, akik nem keresik fel személyesen az étteremláncot.
A fogásokhoz minden esetben tartozik országismertető és egy kis zászló is. A magyar fűszerek és alapanyagok használatát néhány éve egy neves magyar séf ismertette meg japán kollégáival.
Ez a lépés azért is jelentős, mert ha egy termék Japánban felkerülhet a polcokra, akkor az adott terméket Ázsia többi országában is kiváló minőségűként fogják elismerni.