Egy magyar is indult a legjobb külföldi japán séf címért
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.02.05. 12:25 | Frissítve: 2019.02.05. 12:25
Miután szeptemberben Európa legjobb "külföldi japán" séfje lett Kurkó Zsolt, szombaton Tokióban mérte össze tudását a világ legjobbjaival a Washoku World Challenge versenyen.
Kurkó Zsolt, a budapesti Sushi Sei étterem séfhelyettese az M1 aktuális csatornán kedden azt mondta, hogy a kétnapos versenyen a zsűri a fogások mellett az öltözettől kezdve, az előkészületeken át a főzési technikákig sok mindent pontozott.
Elmondta: tizenhat éve ismerkedett meg a japán konyhával, ekkor kezdett el a budapesti étteremben dolgozni, ahol egy japán mestertől precíz technikákat és a tálalás fortélyait is megtanulta. A japán konyhaművészetben az ízek és a színek harmóniáját a legnehezebb megtanulni magyar szakácsként - jegyezte meg.
A japán gasztronómia egyik legfontosabb világversenye a Washoku World Challenge, amelynek célja, hogy a világ különböző pontjain japán gasztronómiával foglalkozó séfek számára kínáljon szakmai továbbképzést és megmérettetési lehetőséget.
A különleges verseny mögött a japán Mezőgazdasági, Erdészeti és Halászati Minisztérium áll. A versenyt idén már hatodszor rendezik meg.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)