Szüreti napot tartottak Nagymacson
Szerző: MCDB | info@mcdb.hu Közzétéve: 2019.10.05. 16:15 | Frissítve: 2019.10.05. 16:16
Debrecen - A szőlőből és kukoricából finomságoké volt a főszerep a városrészben.
A szőlőé és a kukoricáé volt a főszerep szombaton Nagymacson. Most tartották ugyan is a VI. Szüreti mulatságot és a II. Puliszka napot.
Finomabbnál finomabb ételek főttek a bográcsokban: a lényeg az volt, hogy legyen bennük kukorica. De természtesen készült klaszikus puliszka is. A versenyre három kategóriában tíz csapat nevezett. Míg a felnőttek főztek, addig a gyerekek a mustot kóstolgatták.
Papp László, Debrecen polgármestere is részt vett a rendezvényen, és a helyben készült ételeket is megkóstolta.
- Azt gondolom, hogy jó összetartó erőt biztosít minden ilyen rendezvény. Nagymacs az a városrésze Debrecennek, ahol tavasszal, nyáron és ősszel is vannak ilyen városrészi programok. A közösségi ház, az infrastruktúra rendelkezésre áll, és minden feltétel adott, még az időjárás is, hogy egy kitünő délutánon legyünk résztvevői - mondta Papp László.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)