Torzsás Napok Hajdúhadházon
Szerző: Nagy-Vállaji Orsolya | vallaji.orsolya@dtv.hu Közzétéve: 2010.10.17. 18:38 | Frissítve: 2010.10.17. 18:38
A káposztáról szólt minden a hétvégén Hajdúhadházon. A Torzsás Napokra idén is több ezer látogató érkezett. A gasztronómiai fesztivált hatodik alkalommal szervezte meg a város. A háromnapos rendezvénysorozat célja a hagyományok ápolása.
Még a zene is a káposztáról szólt Hajdúhadházon. A hétvégén hatodik alkalommal rendezték meg a Torzsás Napokat.
- Hajdúhadház városlakóinak életében a káposzta egy meghatározó növény. A régi időkre nyúlik vissza a káposzta termesztésének és feldolgozásának hagyománya. Nincs olyan ember a városban, akinek ne lenne valami köze ehhez a növényhez – mondta el Csáfordi Dénes polgármester.
Ezt a háromnapos rendezvénysorozaton meg is megmutatták a hadháziak. Még a szoknya díszítése is káposztából volt. A Torzsás napokra érkezőket díszes sátrak és főzőverseny várta.
- A káposztásbabot Lestyánnal fűszerezzük, ami méltán elfogadott fűszernövényünk. Az, hogy miért ennyi? Ekkora üstöt talátunk. Ha nagyobbat találtunk volna, nagyobban főzzük – hallhattuk Veres László séfet.
De nemcsak káposztásbab készült. Volt, ahol töltött káposztával, máshol pedig lapcsánkával kínálták a vendégeket.
- Legalább 30-an reszeltük, jókedvünkkel, szeretetünkkel összegyúrtuk és finom olajba, majd tárcsán kisütöttük – magyarázta Zocsikné Kiss Katalin.
Az üstökben főtt remek ételekkel mindenki elégedett volt.
- A káposztának sokféle elkészítési módját lehet megismerni. Egy kicsit tágabb értelemben bemutatja a vidék jelentőségét is – mondta Balogh Imre.
A Torzsás napokra több ezren voltak kíváncsiak. Idén még az időjárás is kedvezett a szabadtéri rendezvénynek. Nagyobb eső nélkül ért véget a fesztivál.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)