Ismét várja vendégeit Hajdú-Bihar legkedveltebb halászcsárdája – videóval
Szerző: MCDB | info@mcdb.hu Közzétéve: 2020.01.15. 17:05 | Frissítve: 2020.01.16. 10:56
Három hónapos leállás után holnaptól ismét várja vendégeik Hajdú-Bihar egyik legkedveltebb halászcsárdája. A tiszacsegei vendéglátóhely és panzió az elmúlt időszakban teljes energetikai korszerűsítésen esett át. Az avatón elhangzott: a halfogyasztás egyre népszerűbb hazánkban, a húsféleség áfájának mérséklésének köszönhetően az egy főre jutó halfogyasztás elérte a 6,73 kilogrammot.
Letisztult, elegáns hatás a folyosón, komfortos érzés a szobákban – a tiszacsegei halászcsárda panziójának minden helyisége megszépült, és az épület energetikai korszerűsítése is megtörtént.
- Korszerűsíteni kellett az elektromos rendszert, a lefolyórendszert, be kellett csomagolni a csárdát egy 20 centiméteres külső hőszigeteléssel, felső, alsó pinceszinten. Korszerűsítettük a fűtésrendszert, a panziót pedig teljes egészében felújítottuk - mondta Nagy Sándor, a Tiszacsegei Halászcsárda tulajdonosa.
A csárda tetőszerkezete szintén teljes egészében megújult és a külső teraszt is felújították. Összesen 110 millió forintba került a beruházás, ebből 45 millió forint hazai és uniós pályázatokon nyert támogatás. Az Országgyűlés alelnöke szerint a tiszacsegei csárdához hasonló vendéglátóhelyek nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a turizmus a magyar gazdaság meghatározó ágazata legyen.
- Befektetés, munka, forrásigényes feladat, de ezt nem lehet megkerülni. A világban verseny van, Európában kiemelten verseny van, tehát ahhoz, hogy meg tudjuk tartani a turistákat, ahhoz, hogy helyben használják fel azt az élelmiszert, amit a vidéken a gazdák megtermelnek, ahhoz ez a legjobb megoldás - emelte ki Jakab István.
Az Agrárminisztérium azért is segíti az ilyen fejlesztéseket, mert a csárdák különleges találkozások helyszínei. Tiszacsegén mindez kiváló halételekkel társul. A halfogyasztás népszerűsítéséért a szaktárca is sokat tesz.
- Marketing eszközöket vetünk be, olyan pályázatokat hirdetünk, hogy a tavi gazdaságok fejlődjenek, hogy a feldolgozó ipar tudjon fejlődni és ezért is van nyitva az a 3 milliárdos pályázati kör, amellyel kifejezetten a halfeldolgozók fejlesztése, korszerűsítése, támogatása lehetséges - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.
Az agrárminiszter hozzátette: hazánkban az egy főre jutó éves halfogyasztás elérte a 6,7 kilogrammot. A cél, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal növekedjen.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)