Hatvanhét csapat több mint százféle ételt készített a hadházi lapos káposztából – videóval
Szerző: Pálffy Andrea | palffy.andrea@mcdb.hu Közzétéve: 2019.09.15. 15:42 | Frissítve: 2019.09.15. 16:00
Hajdúhadház - A hadházi lapos olyan érték, amelyre lehet jövőt építeni – mondta Nagy István agrárminiszter a káposztás napokon.
Töltött káposzta, toroskáposzta, káposztás paszuly. Felsorolni sem lehet, hányféle étel főtt a hadházi laposból.A hadházi lapost nem csak az ételekbe, a sátrak dekorációjához is felhasználták a csapatok. Ez a káposzta néhány éve bekerült a magyar fajtajegyzékbe.
- Ez olyan sajátos káposztafajta, amely több száz éve alakult ki Hajdúhadházon. Innen Nagy-Magyarország sok területére is elterjedt - mondta el Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere.
A hadházi lapost nem csak termelik a városban, hanem vetőmagot is itt állítanak elő ebből a fajtából.
A fesztiválon az Nagy István agrárminiszter azt mondta: fontos, hogy minden közösség megtalálja és megőrizze azt az értékét, amelyre építheti a jövőjét.
Ha az a fontos számunkra, hogy a vidék gazdasági ereje hajtsa előre a nemzetgazdaság összteljesítményét, akkor lényeges, hogy helyben legyenek olyan tevékenységek, amelyek az embereknek jövőképet tudnak mutatni - hangsúlyozta Nagy István.
A 15 éves hadházi káposztásnapokra több mint tízezer látogató érkezett a hajdúvárosba.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)