Érmekért főztek a hajdú-bihari chéfek a szakácsolimpián
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.10.10. 11:46 | Frissítve: 2012.10.10. 11:51
Hajdúböszörmény – Nem csak a magyaros ízekre, hanem azok készítőire is büszkék lehetünk, hiszén két hajdúsági chéf Németországban is megmutatta, mire képes a magyar szakács.
Ötvenhárom nemzet 1600 hivatásos szakácsa vett részt a németországi Erfurtban megrendezett XXIII. Ika/ World Culinaris Olimpián. A versenynek hajdú-bihari résztvevője is volt, hiszen az 536 egyéni szakács közül két hajdúböszörményi chéf is fakanált ragadott, hogy bebizonyítsa rátermettségét és kreativitását.
Mindkét hajdúsági versenyző kiváló teljesítményt nyújtott, s a meglehetősen erős, sok tapasztalt szakácsot felsorakoztató mezőny legelején végeztek. Gajdán Antal ezüstérmes, testvére Gajdán Attila pedig bronzérmes lett.
Mindkét szakember még csak 22 éves lesz novemberben. Magyarországon eddig ők a legfiatalabb versenyzők, akik a 39 tagú nemzetközi zsűri döntése alapján ilyen szintű elismerést kaptak.
Felkészítőjük és mesterük Rédai Attila Világbajnoki aranyérmes mesterszakács és executive chéf volt.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)