A pékszövetség szerint az innovációnak egyre nagyobb szerepe van a sütőiparban
Szerző: mti | info@dehir.hu Közzétéve: 2017.08.15. 10:43 | Frissítve: 2017.08.15. 11:46
Erről Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke beszélt az M1 aktuális csatornán. Felidézte, hogy a Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdették a búza és a rozs kategória mellett új lehetőségként az innovatív kenyér csoportot is.
A kenyér lehet innovatív is
Az egyes kategóriákban figyelembe vették azt is, hogy a terméket nagyüzemben, illetve kisüzemi kézműves pékségben egyaránt elő lehessen állítani. A kenyérbe minden olyan anyagot bele lehetett sütni megfelelő minőségben és mennyiségben, amit az élelmiszerkönyv engedélyez - mutatott rá. Az idén a búzakenyér kategória győztese, a Kurdi Family Kft. Görböc kenyere lett, ami egyben a Szent István-napi kenyér is, a gyártási jogosultságot, a receptet a pékszövetség megadja minden olyan pékségnek, amely ezt kéri - tette hozzá.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)