Nyár végi grillezésre szeretne új ötleteket? A Grillakadémia segít!
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2019.08.22. 09:30 | Frissítve: 2019.08.23. 15:00
Debrecen - Sous vide technikával készült sertésszűz ízletes salátával és nyári pohárkrémmel: az igazi vendégváró ínyencségeket mi is elkészíthetjük otthon.
Ötödik adásával jelentkezett a népszerű gasztromagazin, a DTV Grillakadémia című műsora. Ebben az epizódban kamado kerámia grillezőben készítették el a finom falatokat: Dani pecázással próbálkozott, visszafogott sikerrel, ezért Bence autóba pattant, hogy némi hússal is megtámogassa az esti összejövetelt. A megmentő pedig az egyik legfinomabb alapanyag, a sertésszűz lett.
A Grillakadémia mesterei újabb izgalmas receptekkel rukkoltak elő
A húst sous vide technikával készítették el: a különleges metódus lényege az, hogy a lezárt, hőálló műanyag tasakokban igen alacsony hőmérsékleten, a megszokottnál hosszabb ideig hőkezeljük az ételt, amelynek köszönhetően hihetetlenül omlós végeredményt kapunk. A fiúk ezt még inkább izgalmassá tették, ugyanis a húscsíkokat befonva szép mintát kapott az étel.
Ehhez persze köret is dukál: tabbouleh-t, azaz zöldséges bulgursalátát készítettek mellé, amelyet jóval könnyen elkészíteni, mint ahogy a neve mutatná.
És ne feledkezzünk meg a desszertről sem: a rózsavízzel marinált görögdinnye és a vaníliás krém elegyéből készült édesség teszi fel az i-re a pontot az étkezés végén.
Kíváncsi, hogy készülnek ezek az ételek? Pillantson be a Grillakadémiára:
Kapcsolódó cikkek:
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)