Főzzön az Ajándékozóval! – Datolyával és camembert-rel töltött jércemell
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.12.17. 18:01 | Frissítve: 2012.12.18. 07:54
Debrecen - Halász Imre, a Leroy Café séfje ezúttal egy különleges húsételt készített sütőtökös pürével. Íme a recept.
Hétfőn folytatódott a Debrecen Televízió adventi műsora, az Ajándékozó. A korábbi évekből már jól ismert magazint karácsonyig hetente háromszor; hétfőn, szerdán és pénteken késő délután láthatják a nézők. Az Ajándékozó minden adásában Halász Imrétől, a Leroy Café séfjétől tanulhatják meg egy új étel elkészítését a nézők, a Dehir.hu-n pedig elérhetik majd a receptet. A Leroy Café séfje ezúttal egy különleges húsételt készített sütőtökös pürével.
Datolyával és camembert-rel töltött jércemell sütőtökös pürével (1 személyre)
2 szem datolya
4 dkg camembert
só
étolaj
30 dkg burgonya
víz
2 dkg vaj
3 cl tejszín
30 dkg sütőtök
0,5 dl tejszín
Előzetesen: A sütőtököt sütőben előre megsütjük. A csirkemellet leszeleteljük és kiklopfoljuk. Krumplipürét készítünk.
Főzés: A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd félbevágott datolyaszemet és vékonyra vágott camembert-t teszünk az egyik végére. A húsokat félbehajtjuk, és mindkét oldalát olajos előmelegített serpenyőben megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet. Az elősütött tök belsejét kiszedjük, vajon megfuttatjuk. Ha megpárolódott, hozzáadjuk a pürét, pici tejszínt és tűz fölött összeforgatjuk.
Ha elkészült a jércemell, a pürét kitálaljuk, ráhelyezzük a félbevágott csirkemellet. Jó étvágyat kívánunk!
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)