Márton napi libalakoma a főtéren
Szerző: Terhes Brigitta | terhes.brigitta@dtv.hu Közzétéve: 2011.11.11. 18:50 | Frissítve: 2011.11.12. 13:54
Debrecen – A legfinomabb libaételek és kiváló egri borok várják az érdeklőket a hétvégén a Kossuth téren. Harmadjára rendeznek Márton-napi libalakomát.
A Márton napi hagyományokat elevenítették fel a Boldogfalva utcai óvodások. Az intézmény a programmal jubileumot is ünnepelt, hiszen az óvoda idén 30 éves.
A főtéren is megkezdődött a harmadik Márton napi Libalakoma. A libacomb mellett azonban más különlegességeket, például hagymás libamáj csíkokat, libahúsos töltöttkáposztát, ludaskását vagy libakolbászt is kínálnak.
- Megkóstoljuk a libakolbászt, mert nem ettünk még sose, hátha finom – mondta Polgári László.
Aki jól lakott, az a legfinomabb egri borokkal öblítheti le a lakomát, a fesztiválon ugyanis hat egri pincészet is részt vesz.
- Mindenképpen a rozéval kezdünk, az a legfinomabb bor, utána jönnek a vörösborok – hallhattuk Tömöri Sándort.
A hűvös idő ellenére, már a pénteki nyitónapon is sokan ellátogattak a Kossuth térre, a hagyomány szerint ugyanis Márton napon libát érdemes enni.
- Aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik, és ehhez kapcsolódik az is, hogy aki Márton napkor újbort nem iszik, az egész évben szomjazik. Egy nagyon jó együttműködés Eger városával, egy nagyon komoly kulturális és gasztronómiai programot tudunk kínálni a debrecenieknek és természetesen az ide ellátogatóknak – magyarázza Pajna Zoltán, alpolgármester.
A finom ételek és borok mellett kézművesvásár és kulturális programok várják az érdeklődőket a hétvégén.
Dehir - Ezúttal libaételek főnek az üstben a főtéren
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)