Kóstolta már a haltepertőt? Ha nem, most megteheti
Szerző: DTV | szerkesztoseg@dtv.hu Közzétéve: 2013.12.17. 15:53 | Frissítve: 2013.12.17. 15:53
Haltepertő, halpástétom, halászlé, dorozsmai molnárponty. Néhány étel azok közül, amit vasárnap a Debreceni Halvasárnapon kínálnak majd a főtéren. A szervezők csakúgy mint tavaly, idén is több ezer adag étellel készülnek.
A standokat a Piac és a Csapó utca sarkán állítják fel. Magyarországon évente fejenként 4 kiló halat fogyasztunk, ez jócskán elmarad az uniós 22 kilogrammos átlagtól. A rendezvény célja a hazai halfogyasztás népszerűsítése - mondta a mai sajtótájékoztatóján Pajna Zoltán. Az alpolgármester kiemelte: a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. a legnagyobb, 40-50 kilós halat felajánlotta a rászorulóknak. Az abból készült ételt a debreceni hajléktalanoknak osztják szét.
Lupsán Róbert, a halgazdaság vezérigazgatója arról beszélt, hogy a hétvégi halvasárnapon nemcsak készételeket, hanem élő és feldolgozott halat is kínálnak. Barabás Zoltán, a szervező cég ügyvezetője pedig azt emelte ki, hogy elsősorban a legnépszerűbb halakból; pontyból, harcsából és busából készítik az ételeket a nyolcadik alkalommal megrendezett halvasárnapon.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)