17 évig fejlesztette okos élelmiszereit egy debreceni cégcsoport – fotókkal, videóval
Szerző: Kababik László | kababik.laszlo@dtv.hu Közzétéve: 2017.03.10. 14:16 | Frissítve: 2017.03.11. 10:07
Kenyér, ami egészséges, tele van vitaminnal, vagy éppen segít az emésztési problémákon. 17 éves kutatás után egészséget támogató élelmiszereket mutatott be a Hajdúsági Sütödék-csoport. A smart food, vagyis okos élelmiszer program célja az volt, hogy úgy állítsanak elő klinikai vizsgálatokkal igazoltan kedvező élettani hatású és biztonságos élelmiszert, hogy azok közben finomak és teljes gasztronómiai értékkel bírjanak.
Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütödék Csoport vezetője a kenyerek bemutatóján azt mondta, 17 éves kutatásfejlesztés van a hátuk mögött. Ez az úgynevezett Smart Food, vagyis az okos élelmiszer elnevezésű program. Olyan embereknek dolgozták ki termékeiket, akik például emésztési, koleszterin vagy éppen immunrendszer problémával küzdenek. Ők az úgynevezett funkcionális élelmiszerek fogyasztásával őrizhetik egészségüket, úgy, hogy finomakat is esznek.
- Klinikai vizsgálatokkal igazolt a hatékonyságuk és a biztonságosságuk. Ez a tudományos bizonyítás adhat egyértelmű kapaszkodót az embereknek, bizonyosság arra, hogy ebben az esetben nem „humbug-történetről” van szó – hangsúlyozta Szakács Tamás.
Papp László polgármester azt mondta: az élelmiszeripar a város tradicionális iparágai közé tartozik és amit a Hajdúsági Sütödék most letett az asztalra, meghatározó jelentőségű az ágazat számára. Hozzátette, egyre fontosabb lesz a debreceni vállalatok számára, hogy termékfejlesztésekre és innovációra is költsenek.
- A mi elemzéseink alapján a debreceni fejlesztésekben érdekelt vállalatok viszonylag kevés energiát fordítanak termékfejlesztésekre. Ebben a jövőben változásokra van szükség, erre szolgáltat jó példát a Hajdúsági Sütödék – közölte Debrecen polgármestere.
Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyűlés elnöke szerint az is fontos, hogy az emberek felismerjék, nekik is tenniük kell az egészségükért. A prevenció jelentőségét hangsúlyozta, kiemelve, hogy a megyében az országos átlaghoz képest rosszabb a daganatos megbetegedések aránya és évente háromezren halnak meg szív és érrendszeri betegségekben.
- Nagyon dicséretes, hogy egy gazdasági társaság nemcsak az eredményre törekszik, arra, hogy többet termeljen és nagyobb legyen az árbevétele, hanem olyan társadalmi problémákkal is foglalkozik, mint az egészségmegőrzés – mutatott rá Pajna Zoltán.
A cég vezérigazgatója szerint az okos élelmiszer koncepció társadalmasításában fontos szerepet játszhatnak majd az egészségtudatosságot és innovációt támogató kereskedők is. Elsőként a kelet-magyarországi régióban lesznek elérhetők ezek a egészséget támogató élelmiszerek.
Dehir - Intelligens élelmiszerek Debrecenből
HOZZÁSZÓLÁSOK (1)
Nagy Meleki
Ez reklámnak lehet hogy jó, de a valóságban semmit nem jelent az egészségre. Az összetétel főalapja, ugyan úgy mindegyikben benne van, amelyek a legeslegtöbb esetben rejetten hosszú távon roncsolja a belső emberi szerveket, szerencsébb embereknél rövid időn belül kimutatható. Ez pedig a Gluten/Gliadin, ez a csendes gyilkos. Hajdúsági Sütődék, 17 év alatt nem jutott el idáig, hogy semlegesítse eme két alkotó elemet. Magyarul, kivonja a feldolgozandó lisztekből. A 17 év alatt sem, jutott el odáig a Hajdúsági Sütőde, hogy 100%-ban, lisztérzékeny emberek részére, pék terméket állítson össze. Akkor, milyen egészséges termékekről beszél a sütőgyár??? Mert termékeik közt, nincs ilyen!!!