Jó ízek és kellő tisztaság: erre vágynak leginkább az étterembe járók
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2015.05.07. 08:58 | Frissítve: 2015.05.07. 15:57
Budapest - Tízből kilenc étteremlátogató szerint egy étterem megítélésekor az ételek minősége után a tisztaság a legfontosabb.
A Tork higiéniai termékgyártó megbízásából készült, több mint 3000 éttermi vendég megkérdezésével elvégzett nemzetközi kutatás szerint a vendégek 67 százalékának az is kiemelten fontos, hogy módja legyen megítélni az éttermi konyha tisztaságát. A válaszadók 61 százaléka szerint fontos, hogy láthassa, hogyan készítik elő az ételt a nyitott konyhában.
Tíz válaszadóból 6-nak nagy, illetve nagyon nagy elvárásai voltak a belsőépítészeti kialakítást és a terítéket illetően, és 10-ből 8-an úgy vélik, az éttermeknek jobban oda kellene figyelniük a teríték minőségére. A személyzetnél a legfontosabb elvárás, hogy a pincér legyen figyelmes, a vendégek 73 százaléka szerint. A válaszadók 45 százaléka több borravalót adna, ha azt látná, hogy a személyzet jókedvű. A kutatást a Tork megbízásából 2015 márciusában 3087 résztvevő bevonásával a United Minds végezte. A válaszadók a kutatást megelőző hónapban legalább egyszer vacsoráztak étteremben.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)