Ez ám a diákélet: sört főznek a hallgatók a nyitrai egyetemen
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.02.15. 09:01 | Frissítve: 2012.02.15. 11:38
Saját sörgyárban főzik a sört a Nyitrai Mezőgazdasági Egyetem diákjai.
A saját sörgyárat 2006-ban 50 ezer euróból indította be a szlovákiai egyetem. Itt tanulják az egyetem diákjai, hogyan is kell főzni a sört. Ha az ital elkészül, annak egy részét laboratóriumban vizsgálják, egy részét pedig a diákok megisszák, hogy meggyőződjenek az ital minőségéről - adta hírül a SITA hírügynökség.
Az egyetemi sörgyárban 85 liter sört lehet elkészíteni. A sörfőzésről szóló óra nagy népszerűségnek örvend a diákok körében, vizsgáznak is belőle, és sokan választanak ezzel kapcsolatos témát a szakdolgozatok írásakor. A jövőben az egyetemen gyümölcssörök elkészítését is tervezik.
A sörfőzéshez szükséges alapanyagokat, malátaüzemek adják. Egy adag sörfőzésre 10-13 kilogramm maláta szükséges. A sörfőzés 12 óráig tart, és a jó minőség érdekében 30, vagy akár 60 napig is érni hagyják azt.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)