Elkészült Debrecen bejglije és nem is lett akármilyen – fotókkal
Szerző: DTV | szerkesztoseg@dtv.hu Közzétéve: 2017.12.09. 16:29 | Frissítve: 2017.12.10. 14:06
Debrecen - Mákos-narancsos és diós-aszaltszilvás. Ezekben az ízekben készült el Debrecen bejglije.
A sütemények bemutatóján Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője elmondta: a múlt heti nagy bejglikóstoláson négyezren vettek részt. Ezzel több mint 200 ezer forittal járultak hozzá az Angyalliget Alapítvány működéséhez. A debreceni cukrászdák által elkészített bejglik közül lehetett választani és szavazni a leginkább tetsző í ízvilágra. A kóstolót annak apropóján szervezték meg, hogy 200 évvel ezelőtt, 1817-ben telepedett meg Debrecenben a svájci születésű Caderas Wioland, aki meghonosította a városban a cukrászatot.
Debrecen bejglijének díszcsomagolását a Hajdú-Bihar megyei Kereskedelmi és Iparkamara készítette, ezzel köszöntve a 200 éves debreceni cukrászatot, tette hozzá Miklóssy Ferenc megyei elnök.
A mákos-narancsos bejglibe a mazsola helyett kandírozott narancs került, a diós töltelékét azsalt szilvával és szilvalekvárral is dúsították. A szevezők azt szeretnék, ha sokak ünnepi asztalára kerülne a város bejglijéből.
- A legegyszerűbb módja, ha megvásárolja nálunk ezt a két bejglit. Illetve nyilvánossá tettük a receptet és a technológiát is. Tehát a bátrabbak egész nyugodtan próbálkozhatnak vele. Én azt gondolom nem egy ördöngős történet elkészíteni ezt a két bejglit - mondta Balogh István cukrászmester.
Debrecen bejglijét az advent idején az Angyalliget faházában lehet megvásárolni, a receptet is ott lehet megszerezni. A bejgli kóstolás és vásárlása során jótékonysági célt is szolgálhatnak az érdeklődők, ugyanis minden vásárló a faháznál becsületkasszába elhelyezett összegek segítségével - az autista gyermekekkel foglalkozó Angyalliget Közhasznú Alapítvány tevékenységét támogatja.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)