Tuti meglepetés édesszájúaknak – ajándékozzon kézműves csokoládét!
Szerző: Takács Péter Levente | takacs.peter.levente@dehir.hu Közzétéve: 2012.12.05. 09:27 | Frissítve: 2012.12.05. 10:09
Debrecen – Édességnél számít az ár, de fontos a minőség is. Ahhoz azonban, hogy jó csokoládét vegyünk, nem árt, ha tudjuk, mire kell figyelni.
Csokimikulás, bonbon és szaloncukor – az év utolsó hónapjában, decemberben költjük a legtöbb pénzt édességekre. A statisztikák szerint ma már nemcsak a mennyiség, hanem a minőség is számít a vásárlónak. Ahhoz azonban, hogy jó minőségű csokoládét vegyünk, tudni kell néhány dolgot.
Fontos, hogy a csokoládé minél több kakaót tartalmazzon, és ne legyen benne növényi zsiradék. Étcsokoládénak csak azt a csokit nevezhetjük, amelyikben a kakaótartalom meghaladja a 45-50 százalékot – magyarázza Mercs Emese, a PM Choco Csokoládéműhely csokoládékészítője, aki azt is elárulta, mire figyeljünk a vásárlásnál.
- Az étcsokoládé lehetőleg csak kakaómasszát, kakaóvajat, cukrot, emulgálószert és – jobb esetben – természetes vaníliát tartalmazzon. A tejcsokoládénál ehhez jön még a tej vagy a tejpor. Ebben egyébként több cukor van. Ha igazán finom étcsokoládét akarunk venni, akkor olyat válasszunk, amelyik legalább 65-75 százalék kakaót tartalmaz – javasolja Mercs Emese.
A csokoládékészítő azt is elárulta, hogy felnőtteknek – akiknek már nem a Mikulás számít – nagyon jó ajándék a kézműves csokoládé vagy a kézzel készített bonbon, főleg ha a tudjuk, hogy milyen ízeket szeretnek.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)