Tepertő, kolbász, paprikás: örömfőzés harcsából Tiszacsegén – videóval
Szerző: Szamay Edina | szamay.edina@dtv.hu Közzétéve: 2015.09.05. 16:07 | Frissítve: 2015.09.06. 13:30
Tiszacsege - Idén is sokan látogattak el a tiszacsegei harcsapaprikás fesztiválra.. Természetesen az idén is minden harcsából készült.
Haltepertő, harcsakolbász és az elmaradhatatlan harcsapaprikás is készült Bajszos Betyárok csapatánál. Ők idén először neveztek a versenyre. Céljuk nem a fődíj volt, hanem az, hogy jól érezzék magukat és minél szélesebb körben megismertessék az emberekkel a harcsakolbászt. De részt vett a versenyen a Miss Hajdú-Bihar/Miss Supranational 2015. Hungary nemrég megválasztott debreceni királynője, Debrecen arca, Molnár Dominika Ditta és két udvarhölgye, Tomasovszki Szandra és Tóth Valentina is. A versenyre idén több mint száz jelentkező regisztrált. A rossz idő ugyan néhány csapatot visszariasztott, de így is közel száz bográcsban készültek a halkülönlegességek. Főként baráti csapatok indultak, de voltak munkatársak, apa és fiai koprodukció és egyetemi évfolyamtársak is. - Ingyenes a rendezvény. Minden nevező kap két kiló filézett harcsát, 75 sátrunk van – mondta el Nagy Sándor főszervező. A rendezvényre főként hajdú-bihariak jelentkeztek, de Nyíregyházáról, Sátoraljaújhelyről és a Balaton környékéről is érkeztek nevezők. A zsűri sok mindent figyelembe vett az értékelésnél. A kiindulási idén is a krémes paprikás alap volt. Sok kiegészítővel próbálkoztak idén a versenyzők, mint például a gomba és a kakastöke. A zsűri a kreativitást is díjazta. - Nézzük a dekorációt, a tálalást is. Persze az elkészítés módja a döntő, bársonyos, krémes, selymes legyen az étel – hangsúlyozta Fásy Ádán zsűrielnök. A szervezők a jövőben is minden szeptember első szombatján kívánják megrendezni a fesztivált, hogy öregbítse Tiszacsege és a tiszai harcsa hírnevét.
Dehir - Harcsa minden mennyiségben
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)