Főzzön az Ajándékozóval! - Zöldséges Tom Yum leves királyrákkal
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.12.03. 18:25 | Frissítve: 2012.12.04. 10:19
Debrecen - Halász Imre, a Leroy Café séfje ezúttal egy távolkeleti finomságot készített citromnáddal, gyömbérrel és rákkal. Íme a recept.
Hétfőn elindult a a Debrecen Televízió adventi műsora, az Ajándékozó. A korábbi évekből már jól ismert magazint karácsonyig hetente háromszor; hétfőn, szerdán és pénteken késő délután láthatják majd a nézők. Az Ajándékozó minden adásában Halász Imrétől, a Leroy Café séfjétől tanulhatják meg egy új étel elkészítését a nézők, a Dehir.hu-n pedig elérhetik majd a receptet. A Leroy Café séfje először egy távolkeleti finomságot, Zöldséges Tom Yum levest készített királyrákkal.
Zöldséges Tom Yum leves királyrákkal
Leves:
étolaj
1 szál citromnád
1 db chilipaprika
friss gyömbér
thai vörös currypaszta
1 szál póréhagyma
friss koriander
limelevél / friss lime
3 karika lime
galangapor
halszósz (1 evőkanál)
sötétszója
Levesbetét:
1 cukkini
1 sárgarépa
1 lilahagyma
1 póréhagyma
1 kaliforniai paprika
4 db királyrákfarok/ garnéla
apróra vágott gyömbér
3 dkg fafüle gomba
1,5 dl kókusztej
Először olajat töltünk egy magas falú edénybe. Néhány vékony szeletet vágunk bele a gyömbérből, a chilipaprikából és a thai citromnádból, aminek a végét kicsit megkloffoljuk, hogy intenzívebb legyen az íze. Nagy darabokban rakjuk bele a póréhagymát, majd az összetevőket thai currypasztával és friss korianderlevéllel lepirítjuk. Ha megpirult, és a fűszerek kiadták magukból az ízt, akkor vízzel felengedjük, kevés halszósszal és sötét szójaszósszal adjuk meg az étel sós ízét. Levesünk a limelevéltől kapja meg fanyar ízét, illetve kerül még bele galangapor, amit a thaiföldi gyömbérnek is neveznek, és karikákra vágott lime. A levest leszűrjük.
Hozzálátunk a levesbetéthez. Cukkinit, sárgarépát, lilahagymát, póréhagymát és kaliforniai paprikát vágunk össze. A megtisztított garnélát vagy királyrákfarkat wokban, olajon rövid ideig, pici gyömbérrel és a feldarabolt zöldségekkel rózsaszínre pirítjuk. Fafüle gombát tépkedünk bele. Pár perc alatt megpirulnak a zöldségek, majd hozzátesszük az alaplevet. Végül kókusztejjel sűrítjük. Tálalásnál mélytányérba rakjuk a levest. A tetejére limekarikát, apróra vágott chilit és korianderlevelet teszünk.
Jó étvágyat kívánunk!
Dehir - Így készül a Zöldséges Tom Yum leves királyrákkal
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)