Nem citromízű, de egészségesebb az új banán
Szerző: MTI | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.04.16. 09:17 | Frissítve: 2012.04.16. 09:30
London – A tudomány csodákra képes: egészségesebb banánváltozatot fejlesztettek ki Jamaicán.
Van, ahol a mindennapi kenyér helyett mindennapi banánról beszélnek. Nálunk nem annyira jellemző, de sok melegebb éghajlatú országban többféle főtt és sült étel alapanyagának számít ez a déligyümölcs.
Ezért is nagy szám, hogy a festői szépségű és igen barátságos éghajlatú szigeten, Jamaicán új főzőbanán- és banánfajtákat tenyésztettek ki. Ezek több termést hoznak, mégis 30 százalékkal kevesebbet kell rájuk fordítani. Ráadásul az új banánok jobban ellenállnak a Mycosphaerella fijiensis nevű gomba okozta fertőzésnek, és mintegy 50 százalékkal nagyobb a terméshozamuk, mint a hagyományos fajtáknak.
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)