A sajt csökkentheti a cukorbaj veszélyét?
Szerző: Mti/The Daily Telegraph | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.07.25. 07:45 | Frissítve: 2012.07.25. 07:51
Washington - A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.
Az American Journal of Clinical Nutrition című havilapban megjelent tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az egészséges étkezésre ügyelők igyekeznek kerülni a sajtot, mivel sok benne a telített zsír, ám a mostani felmérés azt sejteti, hogy jótékony zsírsavakban is bővelkedhet.
Más tejtermékek ugyanakkor nem mutattak a sajthoz hasonlóan jótékony hatást - ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap.
Hozzászólás írásához jelentkezzen be!
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)