Idén Debrecenben a hagyományos érlelésű sonka a legkelendőbb
Szerző: Nádasdi Anikó | nadasdi.aniko@dtv.hu Közzétéve: 2015.04.03. 16:20 | Frissítve: 2015.04.03. 16:20
Füstölt, pácolt, kötözött – bőséges a választék sonkából az üzletekben. A legtöbben már beszerezték az ünnepi menü hozzávalóit, sokan azonban idén is az utolsó pillanatra hagyják a vásárlást. A fogyasztóvédelem szakemberei a húsvéti időszakban fokozottabban ellenőriztek. Arra hívják fel a vásárlók figyelmét, hogy a termékek árait mindig ellenőrizzék a pénztárnál is.
Naponta kétszer töltik fel a polcokat és a hűtőket az egyik debreceni húsüzletbe, de a múlt hét óta már háromszor érkezik friss áru minden nap; azóta ugyanis folyamatosan jönnek a vásárlók.
Papp István ügyvezető, tulajdonos elmondta, a sonkákat már húsvét előtt két héttel is sokan nézegetik, de ezekben a napokban van a nagy roham. Korábban a gyors érlelésűt, idén viszont egyértelműen a hagyományos pácolással készült sonkát keresik a vásárlók.
A kormányhivatalok fogyasztóvédelmi osztályai fokozottabban vizsgálódtak ebben az időszakban. Hajdú-Bihar megyében hétfőig 700 terméket ellenőriztek a szakemberek.
- Hajdú-Bihar megyével kapcsolatosan az elmondható, hogy ott is ugyanaz a probléma, mint országosan. Általában az árfeltüntetésnél vannak szabálytalanságok. Például akciósnak hirdetnek meg egy terméket, a boltban a vásárló megnézi a polcon az árat, és még ott is az akciós ár szerepel, de a pénztárnál már a termék teljes árát fizettetnék ki a vevőkkel – mondta el Kiss Anita, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője.
A csokoládényulakat és tojásokat is tesztelték a húsvét előtti időszakban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szakemberei. Jó hír, hogy a húsz vizsgált termékből tizenkilenc megfelelt az előírásoknak.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)