Csokiszalámit is kóstolhattak az édesszájúak a Kölcseyben
Szerző: Czellár Anikó | czellar.aniko@dtv.hu Közzétéve: 2013.03.18. 13:37 | Frissítve: 2013.03.18. 15:49
Debrecen – Csokiszalámi, virágízesítésű csoki, levendulás bonbon, pálinkás drazsé - édes volt a hétvége a Kölcsey Központban. Először rendezték meg a Csokoládé Napokat. A látogatók körülbelül százféle különlegességből válogathattak. A két napon át tartó rendezvényen több ezren voltak.
A csokoládészökőkutak voltak a legnépszerűbbek, de volt mindenféle ízesítésű és alakú csoki a Kölcsey Központban. Volt, aki íz, mások forma szerint választottak. A látogatók kóstolhattak levendulás, rózsaízesítésű, borsos, paprikás, bazsalikomos csokikat vagy akár csokiból készült szalámit is. A csokigyárban azt is láthatták, hogyan készül a csokivirág. A titkot azonban nem tudhatták meg az érdeklődők.
- Egy kis kézügyesség és nagyon sok gyakorlás kell ahhoz, hogy a csokoládé rendesen összeálljon.Többen kérdezték tőlem, hogyan csinálom. Nem árultam el, mert ez titok – hallhattuk Jakobicz Józsefné mestercukrászt.
Az egyik standnál egy csokoládékészítő mester osztotta meg az érdeklődőkkel a jó csokoládé titkát. Szántó Tibor azt mondta, a legjobb minőségű alapanyagból készül a legjobb csoki.
- Annyira jó ízűek ezek a kakaók, hogy nem is kell ízesítenem, önmagában is nagyon karakteresek. Én úgy gondolom, hogy a jó csokoládé ebben a kategóriában kezdődik – vallja Szántó Tibor csokoládékészítő mester.
A rendezvényen nem csak kóstolni lehetett, csokoládémesterként tehették próbára ügyességüket a gyerekek. A Csokoládé Napokat most először rendezték meg Debrecenben.
- Az első debreceni csokoládé napok célja az volt, hogy azt a minőségi kultúrát, amely már érezhető az éttermekben, a borkultúrában, egy ínyenc világban is megpróbáljuk megmutatni a debrecenieknek – nyilatkozta Somogyi Béla alpolgármester.
A két napos rendezvényen több mint ötezren vettek részt.
Dehir - Több ezren voltak az első Csokoládé Napokon
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)