Akkor van értelme az egészséges ételnek, ha az finom – videóval
Szerző: Pocsai István | pocsai.istvan@dtv.hu Közzétéve: 2015.11.30. 12:51 | Frissítve: 2015.11.30. 13:50
A gyerekek hiába kapnak egészséges ételt a menzán, ha az ehetetlen – egyebek mellett ez is elhangzott azon a tájékoztatón, amelyet hétfőn tartottak a Debreceni Egyetemen. Az intézmény ma öt nagyszabású programját zárta. Az egészséges alapanyagok - egészséges táplálkozás című projekt több, mint 5500 séfet, élelmezésvezetőt, szülőt és gyereket ért el.
Ősszel lépett életbe az új menzarendelet, ennek előírásait akarta megismertetni a közétkeztetés valamennyi szereplőjével a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara. A program célja az volt, hogy a séfek, élelmezésvezetők mellett a gyerekek és a szülők is megfelelő tájékoztatást kapjanak.
- Nem csak arról szólt a program, hogy az új előírások szerint készített ételek mennyire fogyaszthatók vagy nem, hanem az egészséges táplálkozással, az egészséges életmóddal kapcsolatos gyakorlati információadás, szemléletformálás állt a középpontban – hallhattuk Stündl László dékánhelyettest.
Az egyetem rektora ennek kapcsán azt mondta: az intézmény kiemelt figyelmet fordít az egészségipar valamennyi ágazatára. Ezen belül is nagyon fontos, hogy a gyerekek egészségesen táplálkozzanak.
- Hiába kapnak egészségeset, hogyha ez ehetetlen, ha meg finom az étel, akkor nagyon fontos, hogy abban jól felszívódó, jól hasznosuló tápanyag komponensek legyenek minőségi alapanyagokból – hangsúlyozta Szilvássy Zoltán.
A csaknem félmilliárd forintos projekt részeként több témában összesen 42 tananyag és hat oktatófilm készült. A program hét hónap alatt több, mint 5500 embert ért el.
Dehir - A menzareformról a Debreceni Egyetemen
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)