A debreceni párost is népszerűsíti majd a Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2015.06.25. 10:59 | Frissítve: 2015.06.25. 11:00
Debrecen - A debreceni páros kolbász a hungarikummá válás küszöbén áll. Ezt és a többi helyi értéket szeretné az alapítvány népszerűsíteni.
A Debrecen Gasztronómiájáért Alapítvány létrehozásáról is döntött csütörtöki ülésén a városi közgyűlés. Mazsu János tanácsnok elmondta, a Debreceni Értéktár Bizottság jelezte, hogy szeretne segítséget kapni a gasztronómiai területen. Mazsu János kijelentette, a debreceni páros kolbász a hungarikummá válás küszöbén áll. Ezt és a többi értéket szeretné az alapítvány népszerűsíteni.
Az alapítvány ügyvezetői teendőit egy kuratórium végzi majd, melynek Széles Diána alpolgármester, Mazsu János, Balogh Károly, Sásdi András és Tóth Péter lesznek a tagjai. Papp László polgármester kiegészítésben javasolta, hogy Tasi Sándor, a megyei önkormányzat alelnöke is vegyen rész a kuratórium munkájában.
Az előterjesztést egyhangúlag fogadta el a közgyűlés.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)