Sztárséf remekműveit kóstolhatták az ínyencek a hétvégén
Szerző: DTV | szerkesztoseg@dtv.hu Közzétéve: 2014.11.23. 14:55 | Frissítve: 2014.11.23. 15:00
Debrecen – Véget ért a magas konyhaművészetet bemutató programsorozat a Lycium Hotelben. Michelin csillagos mesterszakács főzött a vendégeknek.
Sárközi Ákos a Négy évszak Négy sztár chef sorozat záró menüjét állította össze. Az érdeklődőket olyan különlegességek várták, mint a fekete tejföllel felszolgált borjúnyelv vagy a céklás kecskesajt bon-bon.
A résztvevők nem csak megkóstolhatták a különleges fogásokat, de a mesterszakácstól az elkészítésük titkait is megtudhatták. Sárközi Ákos annak az étteremnek a séfje, amely idén tavasszal, országban harmadikként érdemelte ki a Michelin csillagot. Ez az elismerés olyan a konyhaművészetben, mint a filmeseknek az Oscar-díj.
A Michelin csillagot odaítélő inspektorok évente a világon csak 250 éttermet látogatnak meg. A csillagot vagy csillagokat csak azok a konyhák nyerhetik el, ahol az alapanyagok minősége és az elkészítés technikája is kifogástalan.
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)