Főzzön az Ajándékozóval! – Csokoládészuflé aszaltmeggysziruppal
Szerző: Dehir.hu | info@dehir.hu Közzétéve: 2012.12.07. 18:23 | Frissítve: 2012.12.09. 11:12
Debrecen – Halász Imre, a Leroy Café séfje ezúttal Csokoládészuflét készített aszaltmeggysziruppal. A receptet itt olvashatja el.
Harmadik adásával folytatódott pénteken a Debrecen Televízió adventi műsora, az Ajándékozó. A korábbi évekből már jól ismert magazint karácsonyig hetente háromszor; hétfőn, szerdán és pénteken késő délután láthatják majd a nézők. Az Ajándékozó minden adásában Halász Imrétől, a Leroy Café séfjétől tanulhatják meg egy új étel elkészítését a nézők, a Dehir.hu-n pedig elérhetik majd a receptet. A Leroy Café séfje ezúttal csokoládészuflét készített aszaltmeggysziruppal.
Csokoládészuflé aszaltmeggysziruppal
15 dkg tortabevonó csokoládé
15 dkg teavaj
7,5 dkg barnacukor
2 egész tojás
2 tojássárgája
1,5 dkg finomliszt
A sziruphoz:
1 dl narancslé
0,5 dl vörösbor
10 dkg aszaltmeggy
2 dkg barnacukor
narancshéj
étkezési keményítő
Előzetesen: Nagyjából 2 órára beáztatjuk a meggyet a borba és a narancslébe.
Elkészítés: Egy magasfalú edényben vizet teszünk oda főni. Ha forr, ráteszünk egy keverőtálat, és a csokit vízgőz felett megolvasztjuk a vajjal. Ha megolvadt a csokoládé és a vaj, beletesszük a két egész tojást, és csomómentesre keverjük. Tojássárgájával kikeverjük a barnacukrot, és hozzáadjuk az egyneműsített csokimasszához. Egy kevés lisztet adunk még hozzá, majd újra csomómentesre keverjük. A masszát sütőálló formába beletöltjük, és 200 fokos előremelegített sütőbe tesszük 12 percre.
Amíg a szuflé sül, elkészítjük a szirupot. Frissen facsart narancslevet, vörösbort, és aszaltmeggyet teszünk egy edénybe – ezeket az alapanyagokat előre be is lehet áztatni –, majd odatesszük főni. Barnacukrot és reszelt narancshéjat adunk hozzá. Néhány perc főzés után megpuhul a meggy, ekkor adjuk hozzá a keményítőt. A végén még ízesítjük egy kis vörösborral, majd tálalhatunk.
Jó étvágyat kívánunk!
Dehir - Így készül a Csokoládészuflé aszaltmeggysziruppal
HOZZÁSZÓLÁSOK (0)